BIH: Uhapšen otac dječaka koji je pucao na nastavnika u Lukavcu, pretresaju mu kuću

Ranjeni nastavnik iz Lukavca je stabilno, ali i dalje je ugrožen, dva puta su ga oživljavali

8198 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policijski službenici uhapsili su oca dječaka koji je jutros pucao na nastavnika u Osnovnoj školi "Lukavac Grad" u Lukavcu, potvrđeno je za Klix.ba. Kako saznaje ovaj portal, dječak je pištolj pronašao na tavanu kuće, a oružje je pripadalo njegovom preminulom djedu.

Naime, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (TK), po naredbi nadležnog suda i tužilaštva obavljaju pretres porodične kuće u Lukavcu te je uhapšen otac djeteta koje je jutros pucalo u nastavnika u Osnovnoj školi "Lukavac Grad".

Ranjeni nastavnik iz Lukavca je stabilno, ali i dalje je ugrožen, dva puta su ga oživljavali.

"Otac je osumnjičen za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika i za krivično djelo iz člana 72 Zakona o oružju i municiji TK (Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje)", kazao je predstavnik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Istražitelji će obaviti kriminalističku obradu nakon čega će ovo lice biti predato u nadležnost Tužilaštva gdje će se preduzimati, dalje radnje u odnosu na osumnjičenog, prenosi Klix.ba.

Ranije je objavljeno da se jutros u Lukavcu odvio krvavi čin, kada je maloljetnik s pištoljem u rukama došao u Osnovnu školu Lukavac Grad, iz koje je ranije izbačen zbog neprimjerenog vladanja.

Po ulasku u objekat on je nekoliko hitaca ispalio prema nastavniku engleskog jezika Nedimu Osmanoviću, koji obavlja i funkciju pomoćnika direktora škole.

Osmanović je tom prilikom zadobio po život opasne povrede te je hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli gdje su ga ljekari dva puta oživljavali.

Kako nezvanično saznaje Klix.ba, učenik je pištolj pronašao na tavanu porodične kuće, a ova vrsta oružja pripadala je njegovom preminulom djedu. Po proceduri, oružje je dječakov otac trebao predati policiji, što nije učinio.

Bonus video: