Zbog poplava vanredna situacija u 32 grada i opštine u Srbiji

Milenković je za RTS izjavio da je od 26. maja do danas evakuisano 76 ljudi, a pripadnici MUP-a imali su oko 500 intervencija

4593 pregleda 1 komentar(a)
Poplave u Srbiji, Foto: Beta/STR
Poplave u Srbiji, Foto: Beta/STR

Zbog izlivanja rijeka i potoka proglašena je vanredna situacija u 32 grada i opštine u Srbiji, a dok se otklanjaju posljedice poplava očekuje se i novi talas izlivanja, jer se najavljuju nove obilne padavine, izjavio je jutros predstavnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Miloš Milenković.

Milenković je za RTS izjavio da je od 26. maja do danas evakuisano 76 ljudi, a pripadnici MUP-a imali su oko 500 intervencija.

Prema njegovim riječima, trenutno je najteže u opštini Kosjerić u kojoj je 20 domaćinstava bez struje i gdje su odsječeni neki putni pravci.

Milenković je dodao da je najviše angažovanja pripadnika Sektora za vanredne situacije bilo u Novom Pazaru, Aleksincu i Кosjeriću.

"U prethodnih 12 časova, pored te tri lokalne samouprave, pripadnici MUP-a i Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u ukupno 21 intervenciji. Od toga je naglasak bio na crpljenju vode kao dijelu otklanjanja posljedica elementarnih nepogoda. U prethodnom periodu imali smo još jedno evakuisano lice upravo na teritoriji opštine Aleksinac", rekao je Milenković

Vanredna odbrane od poplava uvedena je na vodnoj jedinici "Ibar Кraljevo-Novi Pazar", kao i cjelodnevno dežurstvo nadležnih službi na tom podrucju, dok je kod Kraljeva Sektor za vanredne situacije preventivno postavlo odbrambene mobilne bedeme.

Bonus video: