Putnička vozila sa srpskim tablicama mogu na Kosovo, ne i teretna vozila, kamioni, kombiji...

Kako izvještavaju lokalni mediji, automobilima sa srpskim tablicama može se ući na Kosovo uz standardnu proceduru koja predviđa prelepljivanje registarskih oznaka stikerima

5078 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na administrativnim prelazima Končulj i Debce kod Preševa, ulazak na Kosovo je dozvoljen putničkim vozilima, dok je teretni saobraćaj obustavljen.

I na prelazima Jarinje i Merdare putnički saobraćaj se takođe odvija normalno, uz pojačanu kontrolu vozila i putnika, ali od juče nije dozvoljen ulazak teretnih vozila koja imaju srpske registarske oznake.

Kako izvještavaju lokalni mediji, automobilima sa srpskim tablicama može se ući na Kosovo uz standardnu proceduru koja predviđa prelepljivanje registarskih oznaka stikerima. Svim teretnim vozilima, kamionima, kombijima, kosovska strana ne dozvoljava ulazak.

Kosovska vlada odlučila je u srijedu uveče da svim vozilima sa srpskim registarskim oznakama zabrani ulazak na Kosovo, saopštio je portparol vlade Perparim Krieziu.

Zabrana ulaska na Kosovo donijeta je juče nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca koje je uhapila srpska policija na teritoriji opštine Raška.

Bonus video: