Izlila se rijeka Bjelica u Lučanima, obrušen most kod Kraljeva, saobraćaj na Ibarskoj magistrali u prekidu

Teretni saobraćaj preusmeren je na stari put za Čačak preko Samaila i Goričana, odnosno preko Mrčajevaca i Gruže, dok putničk vozila idu kroz Adrane i Jarčujak, odnosno Popoviće i Sirču.

2070 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

U Lučanima je poplavljeno sedam domaćinstava i oko 350 hektara poljoprivrednog zemljišta u devet sela, izlivanjem rijeke Bjelice zbog obilne kiše, rečeno je danas agenciji Beta u Štabu za vanredne situacije u toj opštini.

Poplavljeno je pet domaćinstva u selu Viča, jedno u Guči i jedno u Đeraću.

Zbog izlivanja Bjelice poplavljeno je poljoprivredno zemljište u selima Viča, Živica, Donji Dubac, Guča, Turica, Lisa, Puhovo, Krstac i u Dljinskom polju.

Izlivanjem rijeke oštećena je i putna infrastruktura.

U Štabu za vanredne situacije u Lučanima rekli su da nivo rijeke Bjelice opada, ali da raste nivo rijeke Morave što može prouzrokovati dodatne probleme. Zbog obilnih kišnih padavina i elementarnih nepogoda na dijelu teritorije Lučana 5. juna je uvedena vanredna situacija, a očekuje da će u toku dana biti uvedena i na cijeloj teritoriji opštine.

Most u Adranima kod Kraljeva obrušio se pod pritiskom nabujale Musine reke, a saobraćaj na Ibarskoj magistrali prema Čačku je u prekidu. Teretni saobraćaj preusmjeren je na stari put za Čačak preko Samaila i Goričana, odnosno preko Mrčajevaca i Gruže, dok putničk vozila idu kroz Adrane i Jarčujak, odnosno Popoviće i Sirču. Prethodnih dana obilne padavine i bujični potoci nanijele su veliku štetu na području Konareva, Mataruške Banje, Obrve, Lađevaca i Rubnice, kao i u gledićkom i gružanskom kraju.

Bonus video: