Vučić: Sa Boreljom ću razgovarati koliko god hoće, sa Kurtijem nemam o čemu

Vučić je naglasio da je Srbija u teškoj situacij, podsjetivši da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji zbog rata u Ukraijini

9709 pregleda 17 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Vučić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Ažurirano: 22.06.2023. 09:38h

Predsjednik Srbije Aleksadar Vučić izjavio je da danas u Briselu neće razgovarati sa Aljbinom Krutijem jer kosovskog premijera, kako je naveo, mir ne interesuje već samo da protjera Srbe sa Kosova i Metohije.

Gostujući na RTS, Vučić je rekao i da "zna da se donošenje različitih odluka približilo".

"Ja ću danas otići u Brisel da razgovaram sa (visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom) Boreljom koliko god hoće, sat, dva, deset. Ali sa Kurtijem nemam o čemu da razgovaram", rekao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija u teškoj situacij, podsjetivši da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji zbog rata u Ukraijini.

"Mi smo pod najtežim pritiscima. Po pitanju Kosova i Metohije mi danas razgovaramo samo sa kolektivnim Zapadom", rekao je Vučić.

"Sa SAD hoćemo da gradimo ozbiljnije i odgovornije odnose ali neki ljudi moraju da razumiju naše političke stavove i da žele da nas saslušaju. Što se Evropljana tiče, saslušaćemo ih, ali ne razumem smisao odlaska u Brisel", rekao je predsjednik Srbije.

"Idem da razgovaram s njima da mi ne bi rekli nisam došao u Brisel", dodao je.

Na tvrdnju o zaoštravanju retorike prema Prištini, Vučić je rekao da u to ne vjeruje.

"Borićemo se za narod na Kosovu i Metohiji i za svoju poziciju", ponovio je Vučić koji je rekao i da će u Brisel odneti izvještaj o zdravstvenom stanju uhapšenih Srba koje je obišao oficir za vezu.

Bonus video: