Hrvatska: Pronađeno tijelo trećeg člana posade mađarskog helikoptera

"Tijelo preminulog pripadnika Ratnog vazduhoplovstva Mađarske pronađeno je danas u popodnevnim satima. U padu helikoptera smrtno su stradala tri člana posade", navodi se u saopštenju

8456 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo je danas da je pronađeno tijelo trećeg člana posade mađarskog vojnog helikoptera koji je juče pao u blizini Drniša, kod Pakova Sela.

"Tijelo preminulog pripadnika Ratnog vazduhoplovstva Mađarske pronađeno je danas u popodnevnim satima. U padu helikoptera smrtno su stradala tri člana posade", navodi se u saopštenju.

Mađarski helikopter Erbas H145M koji se nalazio na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih vazdušnih snaga u kasarni "Pukovnik Mirko Vukušić", srušio se u srijedu oko 12 časova u blizini Drniša, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadatka na aerodrom u Zemuniku Donjem.

Tijela dvojice od trojice članova posade pronađena su u srijedu, a za trećim se tragalo.

Ministarstvo odbrane izrazilo je saučešće porodicama, kolegama i prijateljima poginulih pripadnika mađarskih oružanih snaga.

Ministar odbrane Mario Banožić izjavio je juče da se očekuje početak istrage u koju će se uključiti i mađarski istražitelji.

Bonus video: