Beograd: Smijenjen školski odbor OŠ "Vladislav Ribnikar"

"Na toj prvoj sjednici mjere koje je posle vanrednog nadzora naložila republička prosvjetna komisija, sa riječi su počele da prelaze u djela"

2801 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Školski odbor Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu je smijenjen, a postavljen je privremeni organ upravljanja od pet članova, koji je do sada održao jednu sjednicu, pišu danas mediji.

"Na toj prvoj sjednici mjere koje je posle vanrednog nadzora naložila republička prosvjetna komisija, sa riječi su počele da prelaze u djela", piše "Politika", navodeći da je inspekcija vanredni nadzor započela 22. maja, dok je 29. maja prosvjetni vrh saopštio da je taj nadzor završen i da je predloženo da se direktorka škole Snežana Knežević i školski odbor koji upravlja školom razriješe dužnosti.

Potom je trebalo da se imenuje privremeni organ upravljanja, što je i urađeno, ali i da se postavi vršilac dužnosti direktora osmoljetke, što još nije urađeno, navela je "Politika".

Dodatno je naloženo da se protiv pedagoga, psihologa i sekretara škole sporevede disciplinski postupak, što podrazumijeva da oni budu suspendovani do okončanja tog postupka.

U srijedu 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osam učenika i portir, dok su šestoro djece i jedan nastavnik ranjeni. U međuvremenu je, od posledica ranjavanja, preminula još jedna učenica.

Zbog pucnjave je uhapšen K.K. (13), učenik te škole, koji je priznao da je počinio masovno ubistvo.

Bonus video: