Vučić: Sankcije Vulinu su poruka meni, ali Srbijom neće upravljati stranci dok sam ja predsjednik

Vučić je naveo da je Vulin "korektan čovjek" ali da je mislio da je država u opasnosti on bi mu rekao: "Aleksandare, molim te podnesi ostavku"

7500 pregleda 36 reakcija 33 komentar(a)
Vučić, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Vučić, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su američke sankcije direktoru Bezbjednosno informativne agencije Aleksandru Vulinu poruka upućena njemu, ali da Srbijom "neće upravljati stranci, bar dok je on predsjednik", već njeni građani.

"Sasvim sigurno je upućena meni. Veče prije toga mi je jedan strani zvaničnik jasno rekao - najavi samo da će Srbija promijeniti svoju politiku o sankcijama prema Rusiji i ovog prema Vulinu neće biti. Ja sam ćutao", rekao je Vučić na televiziji Prva.

Vučić je naveo da je Vulin "korektan čovjek" ali da je mislio da je država u opasnosti on bi mu rekao: "Aleksandare, molim te podnesi ostavku".

"Neću da bilo koji pojedinac bude ispred politike države. Da li će država u nekom trenutku da bude ugrožena pa ćemo morati da mijenjamo svoju odluku ja to ne znam, ali kao što znate ja to ponavljam već godinu i po dana", rekao je Vučić, misleći na sankcije Rusiji.

Vučić je upitao: "Šta bih ja trebalo da radim (povodom takve poruke) da kleknem i molim za milost da bih ostao duže na vlasti", i ocijenio da se tako nešto ne može desiti.

"Evo već 11 godina, ovdje u javnosti, govore da sam došao na vlast jer sam nešto obećao strancima da ću uraditi. Pa tako mali Đokica zamišlja politiku", rekao je Vučić.

Bonus video: