Srbija: Optužnica protiv bake dječaka koji je ubio brata u Mladenovcu

Tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenoj produži pritvor zbog uznemirenja javnosti

13448 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) podiglo je optužnicu protiv Vesne L. (56) zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbijeđenu, usljed čega je njen stariji unuk, početkom jula tom puškom usmrtio svog mlađeg brata u njihovoj porodičnoj kući u selu Međulužje kod Mladenovca, prenosi N1.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljena se tereti za neovlašćenu proizvodnju držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom Teška djela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela Izazivanje opšte opasnosti.

Tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenoj produži pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Kako je saopšteno iz VJT, postoji opravdana sumnja da je Vesna L. lovačku pušku i municiju kalibra 16 milimetara bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbjedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloljetnim unucima, usljed čega je 6. jula u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive, njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške ubio svog dvije godine mlađeg, rođenog brata.

Bonus video: