Uhapšena tri službenika Vlade Kosova zbog pronevjera

Uhapšenima je određeno 48-časovno zadržavanje, a na teret im se stavljaju krivična djela zloupotreba službenog polažaja, kao i pružanje pomoći u izvršenju krivičnog djela zloupotreba službene dužnosti

3953 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedinica za specijalne istrage Kosovske policije uhapsila je u Prištini tri osobe koje se sumnjiče za krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštilo je kosovsko Specijalno tužilaštvo.

Ta institucija je navela da su, nakon pretresa na različitim lokacijama, uhapšene tri osobe sa inicijalima R.M, H.G. i I.L, prenosi KoSSev, dok su prištinski mediji objavili da se radi o službenicima Ministarstva trgovine.

"Tokom pretresa, pronađeni su i oduzeti materijalni dokazi koji će biti korišćeni u istražnom postupku", saopštilo je tužilaštvo.

Uhapšenima je određeno 48-časovno zadržavanje, a na teret im se stavljaju krivična djela zloupotreba službenog polažaja, kao i pružanje pomoći u izvršenju krivičnog djela zloupotreba službene dužnosti.

Prištinski mediji su objavili da su uhapšene osobe zvaničnici kosovskog Ministarstva trgovine, industrije i preduzetništva, navodeći da je Kosovska policija jutros izvršila raciju u tom ministarstvu, kao i na imanjima jednog od uhapšenih R.M.

Mediji navode da se druge dvije uhapšene osobe, H.G. i I.Lj. mogu čuti na nekoliko audio-zapisa koji je objavio portal Nacionale, u kojima navodno govore da nafta koju Priština plaća Poljskoj nije stigla iz te države, iako je plaćena.

Bonus video: