Taker Karlson: Vučić mi je rekao da je rat u Ukrajini srušio ekonomiju Evrope

Karlson, bivši dugogodišnji novinar Foks njuza, dodao je da se "posljedice toga što jedna NATO zemlja zapravo napada drugu osjećaju širom Evrope".

15897 pregleda 20 reakcija 22 komentar(a)
Karlson, Foto: REUTERS
Karlson, Foto: REUTERS

Američki novinar i konzervativni politički komentator Taker Karlson izjavio je posle sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Budimpešti da su razgovarali o ruskom ratu u Ukrajini i posljedicama tog sukoba po druge zemlje.

Posle jučerašnjeg sastanka sa Vučićem u Ambasadi Srbije u Budimpešti, Karlson je na društvenoj mreži Iks naveo da je jedan od stavova koje mu je srpski predsjednik iznio da je "rat u Ukrajini, koji NATO vodi protiv Rusije, srušio ekonomiju Evrope".

"Uništenje gasovoda Sjeverni tok, koje je sprovela administracija (američkog predsednika Džozefa) Bajdena, bilo direktno bilo preko posrednika, ubija njemačku ekonomiju, daleko najveću ekonomiju Evrope", kazao je Karlson u video poruci, prenoseći navodne Vučićeve riječi.

Karlson, bivši dugogodišnji novinar Foks njuza, dodao je da se "posljedice toga što jedna NATO zemlja zapravo napada drugu osjećaju širom Evrope".

Novinar, poznat po kontroverznoj retorici, u aprilu se burno razišao sa televizijom Foks njuz, čija je bio vodeća zvijezda.

Posle susreta u Budimpešti, Vučić je na Instagramu napisao da je razgovarao sa "jednim od najvećih novinara današnjice, čovekom širokog obrazovanja i jedinstvene novinarske smelosti".

"Svakako veliki izazov za mene, ali i izuzetna prilika za razmjenu mišljenja o brojnim temama koje opterećuju geopolitičku agendu današnjice", naveo je Vučić sinoć.

Bonus video: