S. Makedonija: Adaptacija centra "Boris Trajkovski" u Skoplju za Ministarski savjet OEBS koštaće do 1,5 milion eura

Svaka predsjedavajuća država OEBS-om, napominje se, Ministarski savjet organizuje na kraju godine svog predsjedavanja i ističe se da adaptacija objekta Sportskog centra "Boris Trajkovski" mora biti obavljena uz poštovanje standarda i bezbjednosnih protokola te međunarodne organizacije

4052 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Adaptacija Sportskog centra "Boris Trajkovski" u Skoplju za Konferenciju Ministarskog savjeta Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) koštaće do 95 miliona denara (oko 1,54 miliona eura), saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije.

Kako se ističe, riječ je o najvećem međunarodnom političkom događaju koji je ikada organizovan u Sjevernoj Makedoniji, kome će prisustvovati oko 70 ministara spoljnih poslova zemalja učesnica OEBS-a.

Svaka predsjedavajuća država OEBS-om, napominje se, Ministarski savjet organizuje na kraju godine svog predsjedavanja i ističe se da adaptacija objekta Sportskog centra "Boris Trajkovski" mora biti obavljena uz poštovanje standarda i bezbjednosnih protokola te međunarodne organizacije.

"U tu svrhu su urađene odgovarajuće procjene potrebnih radova, koje je odobrilo sjedište OEBS-a, a koje predviđaju veliki obim radova određen tehničkom specifikacijom u skladu sa zahtjevima organizacije", navodi se u saopštenju ministarstva predsjedavajućeg OEBS-a Bujara Osmanija.

Navodi se da su se za javnu nabavku prijavile ukupno četiri firme i da je izvođač izabran na osnovu najniže ponuđene cijene, koja je i do dva i po puta niže od trećeplasiranog i četvrtoplasiranog preduzeća.

"Za planirane radove (za unutrašnju adaptaciju i spoljno uređivanje) sklopljen je ugovor u okvirnom iznosu do 95.000.000 denara, koji će se koristiti prema potrebama i pojedinačnim ponuđenim cijenama kao najnižim za izvedene radove", piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Makedonije.

Ističe se da će predsjedavanje Sjeverne Makedonije OEBS-om "biti jedno od najnižih budžetskih predsjedništva u novijoj istoriji" te međunarodne organizacije.

"Naš budžet za predsjedavanje OEBS-om biće najmanji u poređenju sa bilo kojim drugim u posljednjih 10 godina", piše Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije, zemlje koja ove godine predsjedava OEBS-om.

Bonus video: