Poslanik iz BiH Zildžić, uhapšen u Srbiji, priznao krivicu i dobio uslovnu zatvorsku kaznu

Više javno tužilaštvo iz Užica za RSE je ranije navelo da je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Zildžića, "zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", na osnovu Krivičnog zakonika

10477 pregleda 10 komentar(a)
Salko Zildžić, Foto: Printscreen YouTube
Salko Zildžić, Foto: Printscreen YouTube

Poslanik iz Bosne i Hercegovine (BiH) Salko Zildžić, uhapšen 18. septembra u Srbiji, sklopio je 22. septembra sporazum o priznanju krivičnog djela sa Višim tužilaštvom u Užicu, gradu u zapadnoj Srbiji, rekao je njegov advokat Ljubiša Radulović za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Na osnovu tog sporazuma, okrivljeni je kažnjen uslovnom zatvorskom kaznom u trajanju od godinu dana, naveo je advokat dodajući da sporazum treba da potvrdi Viši sud u Užicu.

Ako Viši sud potvrdi sporazum, Zildžić će biti pušten iz pritvora, a ova potvrda se očekuje u "kratkom roku", rekao je Radulović za RSE.

Više javno tužilaštvo iz Užica za RSE je ranije navelo da je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Zildžića, "zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", na osnovu Krivičnog zakonika.

Tužilaštvo je navelo da je Zildžić saslušan u predistražnom postupku u svojstvu osumnjičenog u policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio svoju odbranu.

Bonus video: