"Srbija protiv nasilja": Tražili ostavke ispred zgrade RTS-a

Pročitani zahtjevi koje su RTS-u uputile stranke koje tehnički organizuju proteste, među kojima je i zahtjev za objektivno izvještavanje i proporcionalno predstavljanje parlamentarne opozicije u informativnim emisijama u odnosu na zastupljenost u Skupštini Srbije

3955 pregleda 15 komentar(a)
Protest ispred zgrade RTS-a, Foto: N1/Screenshot
Protest ispred zgrade RTS-a, Foto: N1/Screenshot

Večerašnji, 21. po redu protest "Srbija protiv nasilja", završen je ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu.

Moderator protesta, novinar Smiljan Banjac kazao je ispred RTS-a da rukovodstvo javnog medijskog servisa mjesecima ignoriše zahtjeve protesta "Srbija protiv nasilja", o kojima izvještava u servisnoj formi, a opozicione političare ne zove u informativne emisije.

Banjac je pročitao zahtjeve koje su RTS-u uputile stranke koje tehnički organizuju proteste, među kojima je i zahtjev za objektivno izvještavanje i proporcionalno predstavljanje parlamentarne opozicije u informativnim emisijama u odnosu na zastupljenost u Skupštini Srbije.

Učesnici protesta ispred zgrade javnog medijskog servisa glasno su duvali u pištaljke i uzvikivali "Ostavke, ostavke", "Ua, ua" i "Pustite nas uživo", a bili su istaknuti i transparenti "Šta ste uradili da se ne ponovi", "RTS - Redovno Taji Istinu".

Protest je počeo nešto poslije 18 sati ispred Skupštine Srbije, gdje su se okupljenima po prvi put od kada se protesti protiv nasilja održavaju obratili i političari, poslanici Demokratske stranke i Ekološkog ustanka Srđan Milivojević i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Najavljeno je da će se centralni protest "Srbija protiv nasilja" u narednom terminu održati u Nišu, a potom i u Novom Sadu.

Bonus video: