Eparhija raško prizrenska: U manastiru Banjska nije pronađeno oružje

"Srpska pravoslavna crkva ostaje čvrsto opredijeljena i angažovana u riješavanju svih problema na Kosovu i Metohiji mirnim putem i dijalogom, osuđujući svaki vid prijetnji i nasilja"

13286 pregleda 8 komentar(a)
Jueč ispred manastira Banjska, Foto: Reuters
Jueč ispred manastira Banjska, Foto: Reuters

Eparhija raško-prizrenska demantovala je danas vijesti da je u manastiru Banjska pronađena velika količina oružja, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

U saopštenju eparhije između ostalog je navedeno da je episkop raško-prizrenski Teodosije posjetio danas u popodnevnim časovima manastir Banjsku gdje ga je iguman Danilo upoznao sa jučerašnjim i današnjim dešavanjima u manastiru i okolini.

"U toku dana EULEKS i kosovska policija su došli u manastir da izvrše uviđaj. U manastirskim konacima i crkvi, koji se nalaze unutar zidina manastira i koji su bila zaključani za vrijeme svih dešavanja, EULEKS i policija nisu pronašli ništa što bi moglo da kompromituje manastir i bratiju", naveli su iz eparhije.

Eparhija je istakla da je iguman Danilo prilikom pretresa manastira pripadnicima EULEKS-a i policije pokazao sve prostorije konaka, iz čega se moglo vidjeti da monasi i poklonici ni na kakav način nisu učestvovali u tragičnim zbivanjima.

Episkop Teodosije ponovo je pozvao sve na smirivanje napetosti i očuvanje mira održavajući kontakt sa KFOR-om, EULEKS-om i ambasadorima Kvinte radi zaštite srpskih svetinja i vjernog naroda.

"Srpska pravoslavna crkva ostaje čvrsto opredijeljena i angažovana u riješavanju svih problema na Kosovu i Metohiji mirnim putem i dijalogom, osuđujući svaki vid prijetnji i nasilja", navodi se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

Bonus video: