Milan Radoičić preuzeo na sebe svu odgovornost za Banjsku

Radoičić je kazao da je razlog njegovog vraćanja na Kosovo bio da "ohrabri narod u otporu režimu Aljbina Kurtija"

59806 pregleda 69 reakcija 66 komentar(a)
Radoičić, Foto: Screenshot/Nova.rs
Radoičić, Foto: Screenshot/Nova.rs

Milan Radoičić preuzeo je na sebe cjelokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na sjeveru Kosova, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

"Obavještavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima dana 24. septembra došao na sjever Kosova i Metohije u predjelu Banjske“, naveo je Radoičić u izjavi, piše N1.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za špansku nacionalnu televiziju TV Espanjola da je Radoičić podnio ostavku na funkciju potpredsjednika Srpske liste.

Kako Radoičić dodaje, razlog njegovog vraćanja na Kosovo bio je da "ohrabri narod u otporu režimu Aljbina Kurtija".

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namjerama obavijestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

"Obavještavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu srpskog naroda od okupatora, a ovaj čin nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažmanom. O ovome nisam obavještavao nikoga od vlasti Srbije i lokalnih struktura, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo do tada već imali razlike u stavovima“, navodi se u pisanoj izjavi Radoičića.

U nedjelju 24. septembra u selu Banjska je ubijen kosovski policajac, poslije čega je uslijedila akcija specijalnih jedinica kosovske policije usmjerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala da pronađe u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, porijeklom sa sjevera Kosova.

Odgovarajući na pitanja novinara, Petronijević je rekao da, prema prethodnim informacijama koje ima, nije bila namjera da kosovski policajac strada.

"Po onim prethodnim informacijama, da je kosovski policajac stradao od eksplozije a ne od metka i to od eksplozije koja nije namijenjena niti njemu niti bilo kom drugom“, rekao je Petronijević, napominjući da on sam nije bio tamo.

Bonus video: