Dodik opet izabran za šefa stranke, najavio kraj BiH "kroz mirni razlaz"

"Borimo se za slobodu srpskog naroda. Ustav BiH govori o pravu naroda koji žive u njoj i mi se zalažemo za to"

7014 pregleda 11 komentar(a)
Dodik, Foto: Reuters
Dodik, Foto: Reuters

Milorad Dodik ponovo je izabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na sedmom Saboru stranke u Doboju.

Dodik je u izvještaju, koji je prije glasanja podnio delegatima na Saboru, poručio da su entitetske institucije stabilne i da imovina Republike Srpske nikada nisu upitne.

On je ocijenio da se Ustavni sud BiH pretvorio u "egzekutora" koji želi da eliminiše Republiku Srpsku, dodavši da je taj sud antiustavan i da "gazi BiH, čiji Ustav bi morao da brani".

Prema njegovim riječima, pojedinci žele da smanje snagu SNSD-a, poručivši "takvim osobama da je on tu da se bori za stabilnost i mir".

"Borimo se za slobodu srpskog naroda. Ustav BiH govori o pravu naroda koji žive u njoj i mi se zalažemo za to", naglasio je Dodik.

Ponovio je da je BiH nametnuta i prisilna zajednica, kao i da će se u "nekom budućem periodu možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o mirnom razlazu između Republike Srpske i Federacije BiH".

Saboru SNSD-a su prisustvovali i predstavnici stranaka koalicionih partnera SNSD-a u RS, HDZ BiH, Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), stranaka iz Mađarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, kao i ambasadori Kine i Rusije.

Bonus video: