Srbija: Rast broja zaraženih koronavirusom, još bez drastičnih mjera

"Onim ljudima koji imaju hronična oboljenja, apsolutno savjetujem da se vakcinišu, a onim ljudima koji su zdravi, da vode računa kada imaju kontakt sa nekim, da provjeravaju da li su oni zaraženi. Znači, nikakva panika, samo voditi malo računa, kao i za svaki grip", rekla je ministarka zdravlja Srbije

5617 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Srbija i dalje bilježi rast broja zaraženih koronavirusom.

Prema posljednjem presjeku Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" prisustvo virusa potvrđeno je kod 3.848 osobe od 19.321 testiranih.

U periodu od nedjelju dana, nije bilo hospitalizovanih pacijenata oboljelih od COVID-19, ni smrtnih slučajeva.

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić izjavila je da uprkos povećanju broja zaraženih, još uvijek nema razloga za uvođenjem drastičnih mjera, osim nošenja maske u bolnicama.

Ipak, kako je navela gostujući na RTS, treba biti oprezan.

"Onim ljudima koji imaju hronična oboljenja, apsolutno savjetujem da se vakcinišu, a onim ljudima koji su zdravi, da vode računa kada imaju kontakt sa nekim, da provjeravaju da li su oni zaraženi. Znači, nikakva panika, samo voditi malo računa, kao i za svaki grip", rekla je Grujičić.

Na pitanje šta će biti sa COVID bolnicama u Batajnici u Beogradu i Kruševcu u centralnoj Srbiji, Grujičić je navela da će bolnica iz Kruševca biti predata opštoj bolnici u tom gradu, jer kako je navela, "tu nema nikakvih imovinsko-pravnih problema".

Kada je riječ o Batajnici, situacija je drugačija, jer zemljište na kojem je sagrađena nije samo vojno, već i privatno.

"Mi očekujemo da će Ministarstvo odbrane to vrlo brzo riješiti. Oni su vrlo voljni da nam predaju konačno te bolnice, da bismo mogli dalje da radimo, da ih rekonstruišemo i da popravimo neke stvari i da zapravo privedemo drugoj namjeni - produženo bolničko liječenje, eventualno dijalizni centri, palijativna nega", rekla je Grujičić.

Bonus video: