BiH: Potvrđena optužnica protiv vlasnika hotela iz Jablanice koji je pretukao radnicu

Iz tužilaštva su naveli da je ovaj predmet imao prioritet u radu te da su bez odlaganja sprovedene aktivnosti sa ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju

5446 pregleda 1 komentar(a)
Sa jednog od ranijih protesta u Jablanici, Foto: Printscreen YouTube
Sa jednog od ranijih protesta u Jablanici, Foto: Printscreen YouTube

Opštinski sud u Konjicu je 2. oktobra potvrdio optužnicu protiv Amira Džafića iz Jablanice, zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Enisi Klepo, bivšoj zaposlenoj u Džafićevom hotelu.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanjskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela Jablanica da je 1. avgusta naveče uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo i udarao je šakom u predjelu glave, lica i očiju.

U tome ga je bezuspješno pokušala spriječiti zaposlena hotela S. N., koju je optuženi također odgurnuo i nastavio udarati Enidu Klepo, vrijeđajući je i galameći da joj neće platiti, naveli su iz tužilaštva.

Nakon napada je Klepo hospitalizovana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podlivi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

"Još uvijek osjećam bolove i strah. Iskreno se nadam da će biti zasluženo kažnjen za sve što mi je uradio", rekla je Enisa Klepo za Radio Slobodna Evropa.

Nakon napada na Enisu Klepo u Jablanici su organizovani protesti podrške a nadležne inspekcije su u Džafićevom hotelu utvrdili niz nepravilnosti.

Opštinski sud u Konjicu je najavio da će 27. oktobra biti održano ročište na kome će se optuženi Amir Džafić izjasniti o krivici.

Iz tužilaštva su naveli da je ovaj predmet imao prioritet u radu te da su bez odlaganja sprovedene aktivnosti sa ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju. Saslušani su svjedoci, ispitan je osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, sprovedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje video materijala sa nadzornih snimaka.

Bonus video: