Stejt department: Dobrodošlo svako povlačenje srpskih snaga sa administrativne linije sa Kosovom

Prema riječima portparola Stejt departmenta Metjua Milera, SAD su i dalje "zabrinute zbog ciklusa rastućih tenzija i sporadičnog nasilja na sjeveru Kosova" i ohrabruju obje strane da nastave dijalog koji omogućava Evropska unija.

4462 pregleda 1 komentar(a)
Stejt Department, Foto: Shutterstock
Stejt Department, Foto: Shutterstock

Američke vlasti saopštile su večeras da će svako povlačenje srpskih snaga sa administrativne linije sa Kosovom biti "dobrodošla mjera" pošto je Beograd saopštio da se vratio "na normalu" nivo svojih trupa.

"Čekamo da vidimo potvrdu ovoga. Ali ako je to tačno, to bi bio dobrodošao korak", rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler (Matthew Miller).

Prema njegovim riječima, SAD su i dalje "zabrinute zbog ciklusa rastućih tenzija i sporadičnog nasilja na sjeveru Kosova" i ohrabruju obje strane da nastave dijalog koji omogućava Evropska unija.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović izjavio je danas da je "režim rada jedinica u Kopnenoj zoni bezbjednosti na zadacima obezbjeđivanja administrativne linije vraćen u normalu, to znači redovno brojno stanje angažovanih jedinica u Kopnenoj zoni bezbjednosti".

Bonus video: