Saslušan Radoičić, negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret

Tužilaštvo predložilo da se Radoičiću odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva

23671 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Milan Radoičić (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opšte sigurnosti.

Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Radoičić je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih osoba, kojima se na teret stavlja krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti, prenosi N1.

"Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok - Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Кosova i Metohije, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji AP КIM", navedeno je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Radoičiću je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

Bonus video: