Makedonski ministar: Preispitati učešće u „Otvorenom Balkanu“ ako je Srbija umiješana u napad na Kosovu

Osmani kazao da ako postoji bilo kakvo državno miješanje, to pravi nemogućim naše učešće i drugih zemalja u regionu zato što je ideja Otvorenog Balkana, prije svega, bila pomirenje

14908 pregleda 20 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da bi, ukoliko se dokaže da je Srbija na bilo koji način umiješana u napad na sjeveru Kosova, njegova zemlja trebalo da preispita učešće u regionalnoj inicijativi "Otvoreni Balkan".

On je, prenosi N1, u intervjuu Televiziji Telma istakao da Srbija treba da napravi napor i dokaže da nije umiješana u dešavanja na sjeveru Kosova.

„To je bila dobronamerna ideja. Međutim, mislim da posle dešavanja na Kosovu 24. septembra, smatram da Srbija treba da napravi napor da dokaže da nije umiješana u taj događaj, jer ako postoji bilo kakvo državno miješanje, to pravi nemogućim naše učešće i drugih zemalja u regionu zato što je ideja Otvorenog Balkana, prije svega, bila pomirenje. I ovo što se desilo na sjeveru Kosova sa napadom, nadam se da će se dokazati da nema umiješanosti države, ali ako se dokaže da ima zaista mislim da treba da preispitamo svoje učešće“, rekao je Osmani.

Bonus video: