Srbija: Podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića

Tužilac je naveo da je majka dječaka, Miljana K. optužena za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i ekopslozivnih materija kao i protiv predsjednika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktora u tom klubu Nemanja M. zbog davanja lažnog iskaza

10263 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Beograda, Foto: Reuters
Detalj iz Beograda, Foto: Reuters

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Vladimira Kecmanovića, oca 13-godišnjeg dječaka K.K. koji je 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio desetoro i ranio šest osoba.

Kako je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao glavni javni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, Kecmanović je optužen za teško djelo protiv opšte sigurnosti pošto je godinu dana prije masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" obučavao svog sina da rukuje vatrenim i vazdušnim oružjem.

"Slučaj je veoma specifičan, optužnica je napisana na 267 strana. Sproveli smo opsežnu istragu o okolnostima pod kojima je 13-godišnje dijete ubilo deset i ranilo šest osoba. Istragu su vodila dva javna tužioca uz izuzetno angažovanje pripadnika MUP i nakon više od deset mjeseci danas je podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića", kazao je Stefanović.

Tužilac je naveo da je majka dječaka, Miljana K. optužena za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i ekopslozivnih materija kao i protiv predsjednika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktora u tom klubu Nemanja M. zbog davanja lažnog iskaza.

Dodao je da time nije "stavljena tačka" na slučaj masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar".

"Tužilaštvo nastavlja da radi i da ispituje sva saznanja koja bi ukazala na uzroke ove tragedije", rekao je tužilac.

Bonus video: