Radoičić izašao iz vlasništva nad firmama u Srbiji: Udio prebacio na Veselinoviće

Radoičić je 40 odsto svog udjela u vlasništvu nad firmom "Inkop" prebacio na svoje poslovne partnere Zvonka Veselinovića i njegovog brata Žarka

24075 pregleda 4 komentar(a)
Radoičić, Foto: Screenchot/Youtube
Radoičić, Foto: Screenchot/Youtube
Ažurirano: 10.10.2023. 23:18h

Milan Radoičić, koji je preuzeo odgovornost za oružani napad na kosovsku policiju u selu Banjska, izašao je iz vlasništva nad firmama u Srbiji, objavljeno je na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Kako se navodi, Radoičić je 40 odsto svog udjela u vlasništvu nad firmom "Inkop" prebacio na svoje poslovne partnere Zvonka Veselinovića i njegovog brata Žarka.

"Inkop" u svom vlasništvu ima nekoliko ćerki firmi koje su u proteklom periodu dobijale unosne poslove iz budžeta Srbije, kao i vrijednu imovinu u opremi i nekretninama.

I prije napada na kosovsku policiju 24. septembra, što je u Prištini označeno kao teroristički akt, vlasti Kosova su Milana Radoičića povezivale sa kriminalnim aktivnostima.

U vezu sa kriminalom je na Kosovu dovođen i Zvonko Veselinović.

Ali, Srbija koja ne priznaje nezavisnost Kosova, ne priznaje ni optužbe kosovskih vlasti.

Napad u Banjskoj u Srbiji se ne tretira kao terorizam, a Milanu Radoičiću se u postupku pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na teret ne stavlja ubistvo policajca Afrima Bunjakua.

Među krivičnim djelima za koja se sumnjiči su izazivanje opšte opasnosti i ilegalna nabavka i posjedovanje oružja.

Zvanični Beograd odlučio je i da ne primjenjuje sankcije Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije protiv Radoičića i braće Veselinović, jer za to ne postoje međunarodne obaveze.

Na crnu listu SAD stavljeni su u decembru 2021. zbog sumnji na organizovani kriminal i korupciju.

Bonus video: