Uhapšene tri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom švedskog državljanina u Sarajevu

Sarajevski mediji objavili su da iza likvidacije Osterdala stoje plaćene ubice, kao i da je uhapšeni Oliver Erbert-Peter prije nekoliko mjeseci u Istanbulu pokušao da ubije Osterdala

8331 pregleda 2 komentar(a)
Sa mjesta ubistva, Foto: Screenshot/Youtube
Sa mjesta ubistva, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 01.11.2023. 14:18h

Policija je uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu sa sinoćnim ubistvom švedskog državljanina Harisa Osterdala u sarajevskom naselju Stup, objavili su mediji u BiH.

Na Sokocu je sinoć uhapšen državljanin Švedske, Oliver Erbert Peter (26), a navodi se da je pronađeno i vozilo koje ga je čekalo tokom izvršenja likvidacije.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su još dvije osobe na Palama, koje se dovode u vezi sa ubistvom Osterdala, za kojeg je navedeno da je bio "vođa narko mreže u Švedskoj".

Poslije policijske potjere dvojica osumnjičenih uhapšeni su u kanjonu Miljacke.

Sarajevski mediji objavili su da iza likvidacije Osterdala stoje plaćene ubice, kao i da je uhapšeni Oliver Erbert-Peter prije nekoliko mjeseci u Istanbulu pokušao da ubije Osterdala.

Osterdal se prema podacima bezbnednosnih službi krio u BiH, a likvidiran je jer je navodno odlučio da svnedoči protiv jednog od vođa narko kartela u Švedskoj.

Bonus video: