Aleksandar Vulin podnio ostavku na mjesto direktora BIA

„Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija", napisao je Vulin

23314 pregleda 99 reakcija 58 komentar(a)
Vulin, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Vulin, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Aleksandar Vulin podnio je ostavku na mjesto direktora Bezbjednosno informativne agencije, saopštila je BIA.

Aleksandar Vulin je u saopštenju medijima naveo da SAD i EU traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji, prenosi N1.

„Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i Srpski svijet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju i Srpski svijet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA“, navodi se u saopštenju.

Vulin je dodao da sankcije koje su mu uvedene jesu dokaz njegove uporne borbe za jedinstvo Srba.

„Ali uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA, bile bi dokaz moje sebičnosti“, naveo je Vulin.

Direktor BIA je naveo da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Srbija susreću sa prijetnjama i ucjenama koje se mogu porediti samo sa austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine.

„Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija. Ukoliko bi pristali da to i učinimo sljedeći zahtjev bi bio protjerivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu“, napisao je Vulin.

Kako je rekao, prvi pokazatelj ispravnosti njegove odluke biće „licemjerne izjave funkcionera SAD i EU“ u kojima će se, dodaje, zaklinjati da nisu ni htjeli da Srbiji uvedu sankcije.

Vulin je dodao da njegova ostavka neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali da će usporiti nove zahtjeve i ucjene.

„Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Kosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu. Odbijam da zbog bilo kog položaja postanem dio antiruske i antisrpske histerije, da prestanem da brinem o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestanem da vjerujem u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja Srpskog svijeta, odbijam da odustanem od politike vojne neutralnosti i bratstva sa Rusijom i Kinom“, navodi Vulin.

Kaže da je ovo mala pobjeda SAD i EU, ali i njegova velika pobjeda jer je, kako ističe, dokazao da su Srbija i srpski narod vrijedni svake žrtve.

„Mala je moja žrtva u odnosu na veličinu svetinja koje branim“, dodao je.

Vulin je zahvalio predsjedniku Vučiću na prilici da „brani Srbe i Srbiju“ i zamolio ga da „ostane predsjednik svih Srba, posljednji slobodni vođa u Evropi, na ponos svih Srba“.

„Nadam se da ćemo i u ovim izborima zajedno voditi borbu za slobodnu Srbiju“, zaključio je Vulin.

Bonus video: