Priština: Sa zgrade hotela "Grand" skinuta zastava s natpisom "Sloboda Palestini"

"Ovaj čin smatramo kao tihi pokušaj države Kosovo i uznemirujući stav podrške genocidnom ratu države Izrael protiv palestinskog naroda", naveo je Kolektiv za feminističku misao i akciju koji je postavio zastavu

15167 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zastava Palestine je skinuta pošto je danas nekoliko sati bila na zgradi Hotela "Grand" u Prištini.

Prtal koha.net javlja da je zastavu s natpisom "Sloboda Palestini" postavio Kolektiv za feminističku misao i akciju koji je na društvenoj mreži X napisao da je to "čin solidarnosti sa borbom palestinskog naroda".

Poslije nekoliko sati zastava je skinuta, a Kolektiv je ocijenio da je time vlast htjela da "ućutka podršku genocidnom ratu države Izrael protiv palestinskog naroda".

"Postavljena pored zastave kojom se zahtijeva oslobođenje Ukrajine, ova zastava osuđuje tvrdnje o selektivnoj solidarnosti i insistira na pravu svakog naroda na slobodu... Međutim, zastava Palestine je uklonjena vrlo brzo poslije postavljanja. Ovaj čin smatramo kao tihi pokušaj države Kosovo i uznemirujući stav podrške genocidnom ratu države Izrael protiv palestinskog naroda", naveo je Kolektiv.

Kako piše koha.net, policija je saopštila da nema informacije o tom slučaju.

Večeras u 20.45 časova na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini se sastaju fudbalske reprezentacije Kosova i Izraela, zbog čega je kosovska policija preduzela opsežne mjere ocenjujući da je to utakmica s velikim bezbjednosnim rizikom zbog rata Izraela s palestinskim Hamasom u Pojasu Gaze.

Bonus video: