NA PAR KLIKOVA OD SVIH

Šokantno otkriće: Na Fejsbuku ljudi iz bivše Jugoslavije otvoreno pozivaju na incest, pedofiliju

Novinarka Indexa je, s lažnim profilom bez imalo problema i doslovno jednim klikom, stekla članstvo u grupi i provela nekoliko dana u komunikaciji s članovima
370 pregleda 11 komentar(a)
Fejsbuk, Foto: Shutterstock
Fejsbuk, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.08.2017. 09:22h

Na "Fejsbuku" već neko vrijeme, potpuno javno i bez ikakve cenzure, postoje najmanje dvije grupe namjenjene korisnicima sa teritorije bivše Jugoslavije, a koje otvoreno promovišu i pozivaju na incest, pedofiliju.

Jedna ima nešto više od 1.800 članova, druga oko dvije stotine, a pristup im je - ma šta vam god pričali o sigurnosti na internetu i službama koje nadziru sadržaj - zastrašujuće jednostavan, otkrio je hrvatski Index.

Najkonkretnije moguće rečeno - na dva klika od bilo kojeg djeteta koje se koristi tom društvenom mrežom, nalazi se sadržaj od kojeg se odrasloj osobi okreće želudac.

Novinarka Indexa je, s lažnim profilom bez imalo problema i doslovno jednim klikom, stekla članstvo u grupi i provela nekoliko dana u komunikaciji s članovima. Nije bilo nikakvog nepovjerenja, nikakvih provjera, ničega. A slikovni materijal i tekstualni sadržaj koji uslijedi iste sekunde po primanju u članstvo, a potom i poruke kojima se članovi međusobno jedni drugima obraćaju, nastrani su i šokantni.

„Najviše volim mlađe od 13“, „Tko je od vas j**** svoju majku?“, „Prepričajte svoja iskustva s incestom“, „Najslađe je između brata i sestre“, „Tražimo još jedan par za incest“, samo su neke od objava na koje onda članovi oduševljeno i bez imalo zadrške diskutuju.

Znatan dio članova grupe ima stvaran profil, što se u nekoliko sati pretraživanja po internetu vrlo jednostavno može utvrditi. No, prilično je zabrinjavajuć i još jedan trend - u takvim grupama po svoju dozu pažnje dolaze djevojčice iz cijele regije. Premda je po fotografijama apsolutno nemoguće utvrditi godine, po porukama i komentarima koje ostavljaju, prilično je jasno da se radi o - djeci. One tu objavljuju razgolićene fotografije, traže sponzore.

S obzirom na to da članstvo u grupi članovi koriste i kako bi se međusobno povezali, što se – nakon njihovog upoznavanja - kasnije odvija u privatnim porukama i u stvarnom životu, možda je bolje i ne zamišljati. Djevojčice se nude kao u izlogu, a ostatak ekipe bira...

Kako piše "Index" administratori grupa se mijenjaju, ali tokom tih nekoliko dana koje je novinarka provela u grupi izmijenilo se njih troje-četvoro. Riječ je o djevojci od dvadesetak godina iz Beograda, nešto starijoj djevojci srpskog porijekla koja živi u inostranstvu, Bošnjaku koji živi u Švedskoj i djevojci koja živi u okolimi Siska.

Preporučujemo za Vas