Đilas: U regularnim uslovima bismo imali vlast u Beogradu

"Nećemo pribjegavati nikakvom nasilju za šta su nas optužili, mi se borimo za demokratiju", rekao je Đilas

12744 pregleda 13 komentar(a)
Đilas, Foto: Reuters
Đilas, Foto: Reuters

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocijenio je noćas da bi u Beogradu lista "Srbija protiv nasilja" (SPN) sigurno pobijedila na izborima održanim u nedjelju da su bili u regularnim uslovima i da bi zajedno sa koalicijom "Nada" imala vlast.

Ukazao je da nisu očekivali da će toliki broj ljudi biti dovezen u Beograd i da je taj broj po procjeni SPN veći od 40.000 ljudi.

Ocijenio je da je u cijeloj Srbiji na mnogim mjestima ostvaren veoma dobar rezultat poput Niša, Kragujevca, Šapca, Kruševca, Novog Sada...

Đilas je najavio podnošenje primjedbi u vezi sa neregularnostima na izborima, kada budu imali sve podatke, da će ići u Republičku izbornu komisiju (RIK), Gradsku izbornu komisiju (GIK), kao i da će tražiti podršku građana.

"Nećemo pribjegavati nikakvom nasilju za šta su nas optužili, mi se borimo za demokratiju", podvukao je on i dodao da će se boriti i za volju Beograđana i za volju građana Srbije.

Rekao je i da je lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" imala bar 10 odsto glasova zahvaljujući "medijskoj torturi" i da je pritisak na birače bio veliki.

Bonus video: