Aleksić: Izborna krađa u Beogradu predstavlja vrhunac nepravilnosti izbornog procesa

On je zajedno sa Marinikom Tepić, koja je takođe nosilac te izborne liste, stupio u štrajk glađu i naveo da će ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) ostati do daljeg

7673 pregleda 16 komentar(a)
Aleksić, Foto: Reuters
Aleksić, Foto: Reuters

Jedan od nosilaca izborne liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić rekao je danas da očekuje da će beogradski izbori biti ponovljeni i ocijenio da se u Beogradu dogodila izborna krađa koja predstavlja vrhunac svih nepravilnosti izbornog procesa.

On je zajedno sa Marinikom Tepić, koja je takođe nosilac te izborne liste, stupio u štrajk glađu i naveo da će ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) ostati do daljeg.

"Sinoć je Gradska izborna komisija odbila da na dnevni red stavi zahtjev liste 'Srbija protiv nasilja' o poništavanju izbora na nivou Beograda. Ovdje nema riječi o izborima, ovo je klasična krađa. Očekujemo da se priključe i druge političke organizacije, kao i da reaguje međunarodna zajednica", rekao je Aleksić televiziji Nova S.

On je pozvao sve opozicione stranke da se priključe protestu i, kako je naveo, "očuvanju izbornog procesa", a novi protest najavio je za večeras u 18 časova.

"RIK je najveće izborno tijelo na funkciji i mogu da reaguju tako što će naše zahtjeve preusmjeriti na GIK. Ali očigledno nisu institucije te koje donose odluke. Jer ovdje se radi i o krađi parlamentarnih izbora, kao i beogradskih", ocijenio je Aleksić.

Bonus video: