Jeremić podnio ostavku na mjesto predsjednika Narodne stranke

Kako je rekao Jeremić, imajući u vidu izborne rezultate, „ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke“

3686 pregleda 7 komentar(a)
Jeremić, Foto: N1/Youtube
Jeremić, Foto: N1/Youtube

Vuk Jeremić, dosadašnji predsjednik Narodne stranke iz Srbije, objavio je da je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju.

„Ovu odluku sam donio prije nekoliko dana, a večeras sam je saopštio ljudima za koje sam osjećao potrebu da o tome budu obaviješteni prije ostatka javnosti – članovima Predsjedništva Narodne stranke“, napisao je Jeremić na mreži Iks.

Kako je napisao, imajući u vidu izborne rezultate, „ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke“.

„I neophodan preduslov za to da bi ona mogla da se ponovo uzdigne, ostajući vjerna svojoj izvornoj politici i principima“, poručio je Jeremić.

Jeremić je napisao da će novog lidera Narodne stranke izabrati članovi na Izbornoj skupštini stranke.

„Ja se neću ponovo kandidovati za predsjednika, ali novo rukovodstvo će imati moju bezrezervnu podršku. O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode prije Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsjedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu“, poručio je Jeremić.

Jeremić je rekao da podržava zahtjeve građana i opozicionih stranaka da dođe do novih izbora u Srbiji na svim nivoima.

„Nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti u kojima smo se borili, nema sumnje je da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac u političkom životu naše zemlje. Poštujući to, moje kolege iz Predsjedništva i ja smo odlučili da do daljeg u javnosti nastupamo samo u ličnom kapacitetu“, naveo je Jeremić.

Bonus video: