SSP: Tepić će svakodnevno primati infuzije, štrajk glađu joj ugrozio zdravlje

"Ona ne odustaje i odlučna je da do kraja ostane u ovoj borbi sve do poništenja izbora koji su brutalno pokradeni od strane SNS-a i Aleksandra Vučića", navedno je

9630 pregleda 9 komentar(a)
Marinika Tepić, Foto: SSP
Marinika Tepić, Foto: SSP

Opoziciona Stranka slobode i pravde (SSP) iz Srbije saopštila je da će njena potpredsjednica Marinika Tepić svakodnevno primati infuzije, navodeći da joj je štrajk glađu u koji je stupila 18. decembra ugrozio zdravlje.

"Ona ne odustaje i odlučna je da do kraja ostane u ovoj borbi sve do poništenja izbora koji su brutalno pokradeni od strane SNS-a i Aleksandra Vučića", navedno je.

Tepić je započela štrajk glađu 18. decembra zahtijevajući poništavanje izbora, a 21. decembra priključile su joj se još dve članice opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" Jelena Milošević i Danijela Grujić.

Drugoplasirana opoziciona lista "Srbija protiv nasilja", čija je članica SSP, ne priznaje rezultate izbora i tvrdi da je vladajuća Srpska napredna stranka do pobjede došla izbornom krađom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 21. decembra da su izbori održani 17. decembra "bili do sada najčistiji i najpošteniji".

Izvještaji domaćih i međunarodnih posmatrača govore da je na ovim izborima bilo ozbiljnih neregularnosti, što naprednjaci odbacuju.

U Srbiji se od 18. decembra na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja" održavaju protesti ispred Republičke izborne komisije.

Građani Srbije glasali su 17. decembra na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u 65 gradova i opština, uključujući Beograd.

Bonus video: