Protest studenata u Beogradu, blokirali ulaz u Ministarstvo

Okupljanje i protest studenata, kojem prisustvuju i predstavnici liste "Srbija protiv nasilja", počeo je oko 11 sati ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu

10952 pregleda 27 reakcija 25 komentar(a)
Sa sinoćnjeg protesta ispred Skupštine grada Beograda, Foto: Reuters
Sa sinoćnjeg protesta ispred Skupštine grada Beograda, Foto: Reuters

Grupa studenata i mladih blokirala je u Beogradu ulaz u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, nakon što je istekao njihov rok za odobrenje uvida u birački spisak.

Studenti su najavili da će se kasnije odvojiti u dvije kolone i blokirati dvije lokacije koje nijesu otkrili zbog, kako je ranije navedeno, bezbjednosti.

Okupljanje i protest studenata, kojem prisustvuju i predstavnici liste "Srbija protiv nasilja", počeo je oko 11 sati ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, prenosi RTS.

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković poručio je da se blokada državnih institucija i mostova “neće tolerisati“.

Protesti dijela opozicije, studenata i građana zbog navodnih neregularnosti na izborima počeli su u ponedjeljak i održavani su ispred Republičke izborne komisije (RIK).

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" zatražili su poništavanje izbora na svim nivoima zbog, kako tvrde, izborne krađe.

U sinoćnom protestu procesuirano je 38 osoba, a osam policajaca je povrijeđeno, od kojih dvojica teže.

Tokom nekoliko sati, učesnici protesta bili su okupljeni oko Skupštine Beograda, a predstavnici SPN-a pokušali su da uđu u zgradu i sa balkona se obrate građanima.

Intervenisala je policija, a bačen je i suzavac na okupljene.

Bonus video: