SSP: U kući Mandića u Beogradu prijavljena 154 birača

Nekadašnji rukometaš Vladimir Mandić, istaknuti je član Srpske napredne stranke (SNS)

28727 pregleda 58 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Screenshot/Twitter/Stranka slobode i pravde Savski venac
Foto: Screenshot/Twitter/Stranka slobode i pravde Savski venac

Stranka Slobode i pravde objavila je da su u kući u ulici Kraljevića Marka 9 u Beogradu, prijavljena 154 birača.

Vlasnik tog objekta je, prema navodima te partije, nekadašnji rukometaš Vladimir Mandić, istaknuti član Srpske napredne stranke (SNS).

Iz stranke Slobode i pravde navode da kuća ima jednog vlasnika, Mandića, i da to što je na toj adresi prijavljeno 154 birača "još jedan dokaz zašto izbori moraju da se ponište".

Navode i da su im komšije potvrdili da ti birači na toj adresi ne postoje i da je na ulazu samo jedan interfon.

Vladimir je sin ratnog ministra u Vladi Republike Srpske (RS) Momčila Mandića.

Mandić je početkom 2021. bio u centru pažnje javnosti putem saopštenja DPS u kojima je optuživan da se miješa u izbore u Nikšiću.

Portal Nova.rs pisao je da je Mandić, između ostalog zadužen za "povjerljive poslove" SNS-a, među koje spada i rasturanje protesta i mitinga opozicionih stranaka u Srbiji, te da je svojevremeno viđan i u Crnoj Gori. Taj portal piše i da je tokom kampanje za lokalne izbore u Nikšiću privođen sa još osam osoba, među kojima je bila i bezbjednosno interesantna osoba iz Beograda Dane Šijan.

Mandiću je, kao i Šijanu, sredinom 2022. crnogorska policija zabranila ulazak u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbjednosti. U rješenju za zabranu ulaska Mandiću navodi se da su razlozi, u konkretnom slučaju, poznati Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: