Rot: Vučić širi teorije zavjere

"Ako SAD i EU nastave da umanjuju značaj razvoja događaja u Srbiji, postaće potpuno nekredibilni. Izbori moraju da budu istraženi i ponovljeni. Srpski režim mora da zaustavi politiku klackanja između Rusije i Zapada. Vučić ugrožava mir na Zapadnom Balkanu"

5002 pregleda 8 komentar(a)
Ako SAD i EU nastave da umanjuju značaj razvoja događaja u Srbiji, postaće potpuno nekredibilni: Rot, Foto: Printscreen/X
Ako SAD i EU nastave da umanjuju značaj razvoja događaja u Srbiji, postaće potpuno nekredibilni: Rot, Foto: Printscreen/X

Predsjednik spoljnopolitičkog odbora njemačkog Bundestaga Mihael Rot reagovao je na naslovnu stranu lista Informer, optuživši predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da širi teorije zavjere i da na kritike odgovara hajkom na one koji misle drugačije.

Rot, predstavnik vladajuće Socijaldemokratske partije Njemačke (SPD) kancelara Olafa Šolca, takođe je ponovio stav koji je i juče iznio - da treba hitno ispitati tvrdnje o neregularnostima na decembarskim izborima u Srbiji.

"Da nije tako tužno, bilo bi smiješno. Predsjednik Vučić kritike ne prihvata konstruktivno, već širi teorije zavere, pušta svoj medijski čopor i pokreće hajku na one koji misle drugačije. Treba hitno ispitati izbore. EU mora da djeluje", napisao je Rot na društvenoj mreži Iks.

Rot, koji je od 2013. do 2021. bio zamjenik šefa njemačke diplomatije i državni sekretar za Evropu u ministarstvu spoljnih poslova, uz tu poruku je okačio objavu (tvit) sa današnjom naslovnom stranom Informera, na kojoj je udarni tekst "Žuti ološ s Njemcima uništava Srbiju".

Čelni čovjek spoljnopolitičkog odbora Bundestaga juče je izjavio da izbori u Srbiji moraju da budu ponovljeni i da će SAD i EU izgubiti kredibilitet ako nastave da umanjuju značaj dešavanja u toj zemlji.

"Ako SAD i EU nastave da umanjuju značaj razvoja događaja u Srbiji, postaće potpuno nekredibilni. Izbori moraju da budu istraženi i ponovljeni. Srpski režim mora da zaustavi politiku klackanja između Rusije i Zapada. Vučić ugrožava mir na Zapadnom Balkanu", napisao je Rot.

Bonus video: