CINS: NUNS podnio prijavu zbog napada na Instagram profil novinarke Ivane Milosavljević

"Za sada smatramo da su ovi napadi rezultat Ivaninog novinarskog rada i pokušaj da joj se direktno nanese šteta i da postoji sasvim opravdana opasnost da zaista dođe do preuzimanja naloga na njenim društvenim mrežama"

3013 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podnijelo je prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal zbog napada na Instagram profil novinarke Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Ivane Milosavljević, saopštio je danas CINS.

Kako su naveli, na nalog na društvenoj mreži Instagram te novinarke, koja je uoči izbora objavila istraživačku priču o kol centaru Srpske napredne stranke, juče je neko pokušao da uđe sedam puta, a prvi pokušaj zabilježen je par dana ranije.

"Za sada smatramo da su ovi napadi rezultat Ivaninog novinarskog rada i pokušaj da joj se direktno nanese šteta i da postoji sasvim opravdana opasnost da zaista dođe do preuzimanja naloga na njenim društvenim mrežama", navedeno je u prijavi.

Prošlo je nešto više od mjesec dana kada je CINS objavio istraživanje o kol centru Srpske napredne stranke (SNS).

"Milosavljević je kao novinarka CINS-a nakratko bila deo velikog kol centra skrivenog od javnosti iz kojeg je više od 100 ljudi svakodnevno pozivalo građane i pitalo ih da li će glasiti za SNS. Tako je razotkrila da se iza svega krije dobro organizovana grupa i način rada koji baca sumnju na kupovinu glasova i novac iz 'crnih fondova'", naveo je CINS.

Kako je navedeno u tekstu CINS-a, Agencija za sprečavanje korupcije odlučila je da ne pokrene postupak u vezi sa SNS kol centrom.

Bonus video: