Vučić: Legitimitet pobjede na izborima u Srbiji ne zavisi od čestitke Fon der Lajen

"Što, biće mi izbori pošteniji ako kažem da mi je ona čestitala? Ne, izbori su bili pošteni i bili najpošteniji i najčistiji izbori do sada da sam ja ponosan na tu pobjedu"

11165 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da legitimitet pobjede njegove partije na izborima ne zavisi od toga da li mu je na tome čestitala predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen.

Vučić je za Televiziju Pink rekao da je sa Fon der Lajen u Davosu na marginama Svjetskog ekonomskog foruma razgovarao o svim bitnim pitanjima za Srbiju od regionalnih odnosa do plana rasta.

"Nastavićemo te razgovore u Skoplju uz prisustvo evropskih i američkih zvaničnika. Mislim da je dobro ovo što mi radimo i ovo što ćemo da predstavimo u subotu (u Skoplju) da ćemo imati dodatnu podršku i snagu od evropskih insitucija kroz različite projekte i značajan deo novca od strane Brisela", naveo je on.

Vučić je na pitanje da li je Fon der Lajen čestitala pobjedu njegove partije na nedavnim vandrednim parlamentarnim i loklanim izborima u Srbiji odgovorio da predsjednica EK ne bi razgovarala sa njim da ne "razmišlja o tome kako se stvari odigravale ili kako će se odigravati".

"Što, biće mi izbori pošteniji ako kažem da mi je ona čestitala? Ne, izbori su bili pošteni i bili najpošteniji i najčistiji izbori do sada da sam ja ponosan na tu pobjedu", rekao je on.

On je dodao da njega uopšte ne zanima šta će reći stranci i da ga zanima jedino ono zbog čega će dobiti poštovanje svog naroda.

"Još da priznam nezavisno Kosovo ja bih odmah dobio Nobelovu nagradu za mir", rekao je Vučuć.

Predsjednik je rekao da je zatražio je da ode na Kosovo i da se obrati srpskom narodu pa da je zbog toga dobro da se poštuju svi sporazumi.

"Na Kosovu bih plaćao onako kako moram da platim a mi ćemo se boriti da se može plaćati dinarom. Mi nemamo atomsku bombu, nismo velesila, nemojte da očekujete od mene da se ponašam neodgovorno", rekao je on.

Bonus video: