Vučić: Zadovoljan sam onim što sam čuo na sjednici SB UN o Kosovu, mala ali značajna pobjeda Srbije

Vučić je rekao da je najvažnije što je Srbija govorila činjenicama o onome što se dešava na Kosovu

2550 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je poslije vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu da je zadovoljan onim što je čuo i da je to bila jedna mala, ali značajna pobjeda Srbije.

Savjet bezbjednost Ujedinjenih nacija je sinoć u Njujorku održao vanrednu sjednicu povodom odluke prištinskih vlasti da zabrane upotrebu dinara na Kosovu.

Sjednica je održana na zahtjev Srbije, a pored Vućića prisustvovao je i premijer Kosova Aljbin Kurti.

"Zadovoljan sam onim što smo mogli da čujemo. Najoštriji protiv nas i najviše na strani Prištine su bile Velika Britanija i Švajcarska. Bio sam iznenađen veoma korektnim istupom Francuza. Izuzetni su istupi Alžira, Kine, Rusije, Ekvadora, Sijera Leonea, Mozambika", rekao je Vučić novinarima poslije sjednice u Njujorku, prenijela je Radio-televizija Srbije (RTS).

On je dodao da u bili korektni i istupi Koreje i Malte koje nisu priznale kosovsku nezavisnost.

Vučić je rekao da je najvažnije što je Srbija govorila činjenicama o onome što se dešava na Kosovu.

"Naravno, ovo neće riješiti probleme na KiM, mi sjutra nećemo moći da prenosimo dinare, ali naš narod treba da zna da ćemo se boriti za njih, kao što ćemo se boriti za istinu uvijek i cijelog života", rekao je Vučić.

Ocijenio je da je važno što su se na sjednici, otvorenoj za javnost, čuli argumenti Srbije. Rekao je da je zahvalan što su UN prihvatile tu sjednicu i što je na kraju ona bila otvorena za javnost.

"Kako god okrenete, ovo je jedna mala, ali značajna pobjeda Srbije", istakao je Vučić.

"Pokazali smo da smo spremni da se borimo za svoju Srbiju i da se ne plašimo bilo kakvih konsekvenci i borićemo se za svoj narod na Kosovu i Metohiji i bićemo uz njih. Ne moraju da brinu, mogu da budu tehnički problemi po nekoliko dana, ali staraćemo se o njima i brinućemo se o njima. Nikada Srbija svoj narod na KiM neće ostaviti i nikada se svoje zemlje neće odreći", naveo je Vučić.

Bonus video: