Vučić: Vrijeme je za osnivanje velikog Pokreta za narod i državu

Vučić je osnivanje pokreta najavio više puta tokom 2023. godine, ali je ono više puta odloženo, iako je u maju podnio ostavku na mjesto predsjednika Srpske napredne stranke

17673 pregleda 25 reakcija 27 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je večeras da je došlo vrijeme za osnivanje "velikog Pokreta za narod i državu", čije je osnivanje najavljivao više puta tokom prethodne godine.

"Vrijeme je za osnivanje velikog Pokreta za narod i državu koji će imati snage da ubrza ekonomski rast Srbije i odbrani naše nacionalne i državne interese", objavio je Vučić na Instagramu, ispisano na fotografiji preko srpske trobojke.

Vučić je osnivanje pokreta najavio više puta tokom 2023. godine, ali je ono više puta odloženo, iako je u maju podnio ostavku na mjesto predsjednika Srpske napredne stranke (SNS).

Ideja pokreta, kako je Vučić ranije govorio, bila je da na jednom mjestu okupi više stranaka, uključujući Srpsku naprednu stranku, Socijalističku partiju Srbije, kao i pokrete, udruženja i brojne značajne pojedince.

Prva ideja bila je da pokret bude osnovan na Vidovdan (28. juna 2023. godine), a Vučićeva nova najava dolazi uoči Sretenja - Dana državnosti Srbije 15. februara.

Bonus video: