Radar: Prizemljeni avioni kompanije Er Pink čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo EU je vršilo kontrolu prije oko nedjelju dana kada su ustanovljene brojne nepravilnosti, saznaje nedjeljnik Radar, prenosi Nova.rs. Zbog toga su tražili da Er Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati dozvole

22287 pregleda 9 komentar(a)
Željko Mitrović, Foto: Screenshot/Youtube
Željko Mitrović, Foto: Screenshot/Youtube

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj (EASA) je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati tri AOC dozvole za letjenje, što su oni i učinili. To praktično znači da su njihovi avioni prizemljeni i da je rad te avio kompanije obustavljen.

Tijelo EU je vršilo kontrolu prije oko nedjelju dana kada su ustanovljene brojne nepravilnosti, saznaje nedjeljnik Radar, prenosi Nova.rs.

Zbog toga su tražili da Er Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati dozvole.

Pitanja o ovoj odluci i konkretnim razlozima za oduzimanje dozvola Nova.rs je uputila Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. Odgovor do objavljivanja informacije nije stigao.

Inače, avione Er Pinka koristili su ljudi bliski vlastima u Srbiji, poput Nikole Petrovića, kuma predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović, sa kojim je brat Aleksandra Vućića, Andrej Vučić fotografisan više puta, navodi se u tekstu.

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre Željko Mitrović je vlasnik 48 odsto udjela u Er Pinku, oko dva odsto ima Pink medija grupa. Preostalih 50 odsto akcija su u vlasništvu Aleksandra Ilića, navodi Nova.rs.

Na zvaničnom sajtu Er Pinka piše da raspolažu flotom od 19 aviona, a kao glavna baza ove kompanije navodi se Međunarodni aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Redakciju nedjeljnika Radar čini većina donedavnih urednika i novinara nedjeljnika NIN.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je u zvaničnu posjetu Hrvatskoj u septembru prošle godine odletio avionom beogradske kompanije "Air Emeralds", a ne Vladinim avionom koji je, kako su tada saopštili iz Milatovićevog kabineta, bio nedostupan.

Na sajtu Agencije za privredne registre Srbije piše da je vlasnik "Air Emeralds-a" kompanija Er Pink, i da su obje registrovane na istoj adresi - Japanska 4, Beograd (Novi Beograd).

"Er Pink" je dio poslovne imperije Željka Mitrovića. Ta kompanija je osnovana 1998. godine.

Bonus video: