Banja Luka: Obilježena godišnjica nestanka ubijenog Davida Dragičevića

"Danas se navršava tačno šest godina otkad se moj i Suzanin sin David, dijete ovog grada, nije vratilo kući ocu, majci, cuki, svom krevetu, nije se probudio u svojoj kući. On je 18. marta otet u centru Banjaluke. David je tu noć bio živ, nakon čega je brutalno ubijen. Sve ubice i zločinci su na slobodi

3310 pregleda 1 komentar(a)
Otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević, Foto: Screenshot/Youtube
Otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević, Foto: Screenshot/Youtube

Policija u Banjaluci je u ponedjeljak, 18. marta spriječila Davora Dragičevića da ispred zgrade u kojoj se nalazi kancelarija predsjednika Republike Srpske ostavi transparent sa pitanjem o tome ko je ubio njegovog sina Davida Dragičevića.

Dvadesetjednogodišnji David nestao je u noći 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije, 24. marta, na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

"Danas se navršava tačno šest godina otkad se moj i Suzanin sin David, dijete ovog grada, nije vratilo kući ocu, majci, cuki, svom krevetu, nije se probudio u svojoj kući. On je 18. marta otet u centru Banjaluke. David je tu noć bio živ, nakon čega je brutalno ubijen. Sve ubice i zločinci su na slobodi", rekao je Davor.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je u aprilu 2021. godine donijelo odluku o preuzimanju predmeta u vezi s nestankom i smrti Davida Dragičevića od banjalučkog Tužilaštva, koje je nekoliko mjeseci nakon pronalaska tijela mladića, pod pritiskom javnosti i protesta građana, podiglo optužnicu za ubistvo Davida Dragičevića protiv nepoznatih izvršilaca.

Prethodno je policija tvrdila da se radi o zadesnoj smrti, te su iznesene sumnje da je nesretni mladić bio pod dejstvom narkotika i alkohola, da se tukao u kobnoj noći, te da je izvršio i krađu, što su Davidovi roditelji negirali.

Sumnju je probudilo i to što su dvije obdukcije pokazale i različito vrijeme smrti.

Roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci su od marta 2018. organizovali protestna okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu.

Na banjalučkom Novom groblju je 12. marta 2019. ekshumirano tijelo Davida Dragičevića, a roditelji su kovčeg sa njegovim posmrtnim ostacima prebacili u austrijski gradić Viner Nojštat, nedaleko od Beča, gdje je ponovo sahranjen 15. marta.

Bonus video: