Bečka policija: Porodica vjeruje da je na snimku nestala Danka Ilić

"Nakon što je porodica pogledala slike saopštila je da pretpostavlja da je najvjerovatnije riječ o djevojčici iz Srbije. Pozivaju se žene sa snimka ili svjedoci koji znaju njihov identitet, boravište, ili gdje se nalazi dijete da se jave policiji"

12350 pregleda 11 komentar(a)
Nestala djevojčica Danka Ilić, Foto: Interpol.int
Nestala djevojčica Danka Ilić, Foto: Interpol.int

Bečka policija saopštila je danas da porodica nestale devojčice iz Bora vjeruje da se Danka Ilić nalazi na snimku napravljenom u Beču i pozvala građane koji prepoznaju žene sa kojima je bila da se jave.

U saopštenju objavljenom na sajtu policije navodi se da je policija pregledala snimak koji je napravio srpski državljanin koji živi u Beču nakon što je uočio sličnost između djevojčice i dvogodišnje Danke koja je nestala u Srbiji.

"Nakon što je porodica pogledala slike saopštila je da pretpostavlja da je najvjerovatnije riječ o djevojčici iz Srbije. Pozivaju se žene sa snimka ili svjedoci koji znaju njihov identitet, boravište, ili gdje se nalazi dijete da se jave policiji", navodi se u saopštenju.

Ponavlja se da je bečka državna kriminalistička policija preuzela istragu o sumnji na otmicu devojčice.

Dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala 26. marta, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Policija je na dan nestanka devojčice prvi put u Srbiji aktivirala sistem "Pronađi me" (Amber Alert), kojim se javnost hitno obaviještava o nestanku djeteta.

Za njom je pokrenuta i žuta Interpolova potjernica.

Bonus video: