Danka Ilić ubijena, dvojica muškaraca iz Bora priznala zločin

Banjalučki ATV prenosi da su dvojica muškaraca uhapšena zbog sumnje da su automobilom usmrtili djevojčicu, a potom njeno tijelo sakrili na mjestu koje se koristi kao divlja deponija

104303 pregleda 489 reakcija 75 komentar(a)
Foto: Interpol.int
Foto: Interpol.int
Ažurirano: 04.04.2024. 15:31h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su njihovi pripadnici uhapsili S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju Danku Ilić.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za tijelom, navodi se u saopštenju.

"Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost", ističe se.

Vijest o hapšenju prethodno je saopštio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na posebnoj sjednici Vlade Srbije.

"Imamo loše vijesti za ovo dijete, našu malu Danku iz Bora. Policija je uhapsila dva lica koja su, ako ovo dobro razumijem, izvršila ubistvo Danke i, koliko sam shvatio, priznali su djelo obojica. S kakvim mi monstrumima imamo posla", rekao je Vučić.

Rekao je tada da ih policija odvodi do mjesta "gdje su bacili tijelo djeteta" i zahvalio policiji na velikom trudu i angažmanu.

Banjalučki ATV je prenio da su osumnjičeni uhapšeni jutros, zbog sumnje da su automobilom usmrtili djevojčicu, a potom njeno tijelo sakrili na mjestu koje se koristi kao divlja deponija uz Starobanjski put kod Bora.

Taj medij je naveo kako im je potvrđeno da su dvojica uhapšenih radnici Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" Bor.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić počela je 26. marta, a zbog njenog nestanka je prvi put pokrenut sistem za pronalaženje maloljetnika "Pronađi me".

Gašić potvrdio da su uhapšeni priznali ubistvo Danke Ilić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić potvrdio je danas da su zbog ubistva dvogodišnje Danke Ilić uhapšena dvojica radnika JKP Vodovod Bor.

"Pripadnici MUP-a nakon desetodnevne provjere uhapsii su S.J (50) i DD (50) zaposlene u JKP Vodovod Bor osumnjičene da su 26. marta autom ubili dvogodišnju Danku Ilić i tijelo bacili na deponiju. Počinioci su priznali djelo i detaljno opisali zločin. Njima je odreženo zadržavanje do 48 časova", rekao je Gašić na konferenciji za novinare.

On je dodao da će dvojica Borana biti optuženi za teško ubistvo.

Gašić je u svoje i u ime MUP-a porodici Ilić izjavio saučešće.

Bonus video: