Konfiskuje se nepokretna imovina Milana Radoičića; Srpska lista: Etnički motivisan progon maloljetnika

Kako je za Kossev.info potvrđeno u kosovskoj policiji, zvanično je konfiskovana i vila koja se povezuje sa Radoičićem, a koja se nalazi na jezeru Gazivode

9203 pregleda 7 komentar(a)
Detalj ispred restorana, Foto: Screenshot/Youtube/KoSSev
Detalj ispred restorana, Foto: Screenshot/Youtube/KoSSev

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u toku je konfiskacija nepokretne imovine Milana Radoičića, što uključuje Restoran "Grej" i apartman na šestom spratu zgrade iznad ovog restorana.

Kako je za Kossev.info potvrđeno u kosovskoj policiji, zvanično je konfiskovana i vila koja se povezuje sa Radoičićem, a koja se nalazi na jezeru Gazivode.

"Po nalogu suda konfiskuje se Restoran 'Grej' i apartman na šestom spratu zgrade iznad u sjevernom dijelu Mitrovice. Takođe, konfiskuje se i njegova vila na Gazivodama u Zubinom Potoku", potvrdio je zamjenik komandira Kosovske policije Veton Eljšani.

Plombiranje ovih objekata vrši Agencija za upravljanje konfiskovanom imovinom, a policija regiona Sjever asistira.

Na licu mjesta u Ulici Čika Jovina, na ulazu u garažu ove zgrade, nalazi se jedno policijsko vozilo.

Ujedno, iz restorana koji je predmet konfisakcije iznosi se sve što je u njemu, dok se spoljni inventar unosi unutra.

Na licu mjesta može se vidjeti i da se radi na obezbjeđivanju brave i vrata restorana.

Zbog učešća u oružanom napadu u selu Banjska na Kosovu u septembru prošle godine, tokom koga je poginuo jedan albanski policajac i tri člana srpske naoružane grupe, za Milanom Radoičićem, koji je bio i funkcioner Srpske liste, raspisana je Interpolova potjernica.

Srpska lista: Klasični etnički motivisan progon maloljetnika samo zato što su djeca Srbina koji ne pristaje na Kurtijev zulum

Iz Srpske liste su kazali da se radi o klasičnom etnički motivisanom progonu maloljetnika samo zato što su djeca Srbina koji ne pristaje na Kurtijev (premijer Kosova Aljbin Kurti) zulum, te da je to ujedno nastavak iseljavanja Srba sa Kosova i Metohije pod pritiskom režima u Prištini uz blagonaklon stav nekih međunarodnih predstavnika.

Srpska lista smatra da je krajnji cilj ove današnje akcije da se sada i djeca Milana Radoičića protjeraju i isele sa Kosova, a da se i ostali Srbi zastraše.

"Danas je u Kosovskoj Mitrovici, na osnovu naredbe Aljbina Kurtija, sa ciljem dodatne eskalacije, protivpravno i neosnovano oduzet dom i krov nad glavom od djece Milana Radoičića sa ciljem da se i oni protjeraju i isele sa Kosova i Metohije, ali i da se svi Srbi zastraše i da im se pošalje poruka da im ovdje nema mjesta. Tamo gdje su ovi čestiti dječaci odrastali i išli u školu sa svojim vršnjacima, planirali budućnost i imali snove sada Kurtijevi specijalci sa dugim cijevima bez ikakvog osnova upadaju i otimaju njihov dom", naveli su iz Srpske liste, prenosi Kossev.info.

"Ugnjetavanje maloljetne djece na tlu Evrope u 21. vijeku je najbolji dokaz antisrpske politike režima u Prištini koji čini sve da Srbi nestanu sa svojih vjekovnih ognjišta, da svako ko ima kičmu i ko ne saginje glavu pred Kurtijem bude protjeran sa ovih prostora, a u toj namjeri nisu pošteđena čak ni djeca", dodali su.

Upitali su, kako su kazali, u ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda – da li je pritisak na iseljavanje Srba i srpske djece postala normalna stvar i evropska vrijednost 21. vijeka?

"Da li je krivica svakog od nas zato što je Srbin, a to sasvim dovoljan osnov za ugnjetavanje i protjerivanje sa ovih prostora? Da li su međunarodni predstavnici svjesni da su ćutanjem postali očigledni saučesnici u protjerivanju Srba?", pitaju iz ove stranke.

Bonus video: