Belivuk tvrdi da je novac stekao mukotrpno i zakonito, Miljković da je stan kupio od novca koji je dobio na vjenčanju

Belivuk je naveo ja je nekad radio i po dva posla prethodnih 20 godina, koliko dugo je u zajednici sa svojom suprugom, kao i da su od početka željeli da imaju veću porodicu zbog čega su štedjeli kako bi omogućili svojoj djeci lagodan život

5862 pregleda 14 komentar(a)
Belivuk, Foto: Screenshot/Youtube
Belivuk, Foto: Screenshot/Youtube

U Specijalnom sudu u Beogradu Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su da su novcem stečenim od kriminalnih djelatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

Belivuk tvrdi da je novac stekao na mukotrpan i zakonit način, dok Miljković navodi da je stan kupio od novca koji je dobio na vjenčanju.

Belivuk je naveo da je 20 godina radio i štedio sa svojom suprugom kako bi priuštio svojoj djeci bolji život, kao i da je sav novac stekao na "mukotrpan" i na zakonit način.

Istakao je da nije stekao novac kriminalnim djelatnostima, te nije mogao da ga "opere", kao i da je hapšenje njihovih supruga i njegove tašte pritisak tužilaštva na njih zbog suđenja u postupku protiv Belivuka kao organizatora grupe čiji su pripadnici izvršili sedam ubistava.

Naveo je da je nekad radio i po dva posla prethodnih 20 godina, koliko dugo je u zajednici sa svojom suprugom, kao i da su od početka željeli da imaju veću porodicu zbog čega su štedjeli kako bi omogućili svojoj djeci lagodan život.

Pričajući o poslovima kojima se bavio, Belivuk tvrdi da je radio kao obezbjeđenje u objektima, kao i obezbjeđenje osoba, istakavši da se nikada nije bavio kriminalnim djelatnostima.

Plac koji se pominje u optužnici, kako tvrdi Belivuk, kupila je njegova tašta i sagradila sama kuću na tom placu.

Belivuk je pomenuo i da su za svadbu dobili novac, kao i da je dobio odštetu od države zbog pritvora u postupku za ubistvo Mirka Kojića, za šta je pravosnažno oslobođen.

Belivuk i Miljković odbili da odgovaraju na pitanja

Miljković je, takođe, negirao krivicu, navodeći da je stan u Ulici Živka Davidovića u kojoj i Belivuk ima stan, kupio od novca koji je sa suprugom dobio na vjenčanju.

Ostale nekretnine je, kako navodi, kupio njegov djed, pa ih je naslijedio njegov otac dok je, tvrdi, za svadbu na kojoj je bilo 300 zvanica dobio 200.000 eura od kojih je kasnije kupio stan.

Miljković se osvrnuo i na sat marke "roleks" i naveo da je dobio na poklon.

Belivuk i Miljković nisu htjeli da odgovaraju na pitanja suda, tužilaštva i svojih branilaca.

Krivicu su na suđenja negirale i njihove supruge, te F. I. i M. I, a detaljnu odbranu optuženi će iznijeti tokom ročišta.

U odnosu na majku Belivukove supruge, privremeno je razdvojen postupak zbog njenog zdravstvenog stanja, odnosno, kako je sudija navela, zbog privremene nesposobnosti.

Optuženi F. I. je došao sa slobode sa suprugom M. M, kao i supruge Miljkovića i Belivuka.

Optužnicom su zbog više krivičnih djela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine, osim Miljkovića i Belivuka, obuhvaćene i njihove supruge, kao i majka Belivukove partnerke.

Optužnicom je optuženima na teret stavljeno produženo krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu, osim majke Belivukove supruge kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvrilaštvu.

Terete se da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih djela i kriminalne djelatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne djelatnosti.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična djela, među kojima je i sedam ubistava.

F. I. se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Bonus video: