Proslava "Oluje": Hrvatska spušta loptu?

"Vlada će održati sjednicu u Kninu i svakako želi izbjeći scene koje su se događale prošle godine kada smo imali pjevanje ustaških pesama, marš crnokošuljaša, paljenje srpske zastave, nemile scene koje vlada želi izbjeći", rekao je Milošević za RTS
79 pregleda 1 komentar(a)
Marko Perković Tompson, Foto: Dalje.com
Marko Perković Tompson, Foto: Dalje.com
Ažurirano: 01.08.2017. 10:30h

Predsjednik poslaničkog kluba Samostalne demokratske srpske stranke Boris Milošević kaže da mu se čini da je Hrvatska u obilježavanju "Oluja" spustila loptu.

On je podsjetio da srpske organizacije u Hrvatskoj nisu uključene u obilježavanje te vojne akcije, ali da se utisak o spuštanju lopte stiče iz medija. Na obilježavanju "Oluje", gdje je prošle godine u Kninu pjevao Marko Perković Tompson, ove godine pjevaće Prljavo kazalište.

"Vlada će održati sjednicu u Kninu i svakako želi izbjeći scene koje su se događale prošle godine kada smo imali pjevanje ustaških pesama, marš crnokošuljaša, paljenje srpske zastave, nemile scene koje vlada želi izbjeći", rekao je Milošević za RTS.

To što će Tompson ipak održati koncert u Slunju, Milošević kaže da je loša poruka prema Srbima u Hrvatskoj jer je on sinonim radikalnog nacionalizma, koji se iskazuje mržnjom prema drugima, a ne ljubavi prema svom narodu.

Upitan ima li nelagode među Srbima kako se približava obilježavanje "Oluje", on je rekao da je teško generalno reći, ali da se nelagoda povećava kako se približava dan obilježavanja vojne akcije.

"Srbi nastoje na dan obilježavanja Oluje da izbjegavaju Knin kako ne bi došli u nelagodnu situaciju", rekao je Milošević.

Komentarišući Inicijativa mladih za ljudska prava iz Zagreba da se Hrvatska izvini Srbiji on kaže da ta inicijativa zvuči utopijski. "Dobro je da postoji takva inicijativa. Bitno je graditi atmosferu pomirenja i dijaloga zbog prihvatanja žrtva drugih. Pitanje nestalih jedno od najbolnijih pitanja", zaključio je on.

Bonus video: