Srpska lista: Neuspjeli referendum na sjeveru Kosova pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda

Srpska lista, stranka Srba na Kosovu, koja ima podršku Beograda organizovanje tog glasanja nazvala je u saopštenju "farsom u organizaciji režima (premijera Kosova) Aljbina Kurtija"

10060 pregleda 5 komentar(a)
Srpska lista, Foto: Facebook/Srpska lista
Srpska lista, Foto: Facebook/Srpska lista

Srpska lista je ocijenila da je današnji neuspjeli referendumu za smjenu gradonačelnika četiri opštine na sjeveru Kosova pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda.

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Krešnik Radonići saopštio je da današnji proces glasanja za razrješenje predsjednika opština na sjeveru nije uspio.

On je na posljednjoj konferenciji za medije saopštio da je u Leposaviću glasalo 124 birača od 13.000 registrovanih, a u Zubinom Potoku 18, od 6.000 s pravom glasa.

Naveo je još da u Zvečanu niko nije glasao, a da je u Sjevernoj Mitrovici bilo ukupno 111 glasova.

Srpska lista, stranka Srba na Kosovu, koja ima podršku Beograda organizovanje tog glasanja nazvala je u saopštenju "farsom u organizaciji režima (premijera Kosova) Aljbina Kurtija".

Dodala je da je "bila duboko u pravu kada je pozvala Srbe da ne učestvuju u glasanju koje je, kako tvrdi, od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspije".

Srpska lista je navela da želi "jasno da ponovi" da je bila "više nego spremna" da učestvuje u tom procesu kako bi bili smijenjeni gradonačelnici (Albanci) u četiri opštine ali, kako je naglasila, nije željela da igra igre u režiji Prištine.

Kako tvrdi, time bi se obesmislio čitav proces i spriječila smjena gradonačelnika "a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet".

Bonus video: