Dodik: Rezolucijom o Srebrenici potpisan kraj BiH, u četvrtak ćemo predložiti mirni razlaz

"Da li će to sve biti ubrzano ili u neko dogledno vrijeme to je stvar procesa. Mi biramo mirni razlaz i to ćemo predložiti sjutra sa sjednice Vlade u Srebrenici. Predložićemo federalnoj strani"

18042 pregleda 64 reakcija 63 komentar(a)
Dodik, Foto: Printscreen/Youtube
Dodik, Foto: Printscreen/Youtube

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je za Radio Televiziju Republike Srpske (RTRS) da je odlukom o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) potpisan kraj Bosne i Hercegovine (BiH) i najavio da će sjutra sa sjednice Vlade RS u Srebrenici federalnoj strani biti predložen mirni razlaz.

"Da li će to sve biti ubrzano ili u neko dogledno vrijeme to je stvar procesa. Mi biramo mirni razlaz i to ćemo predložiti sjutra sa sjednice Vlade u Srebrenici. Predložićemo federalnoj strani", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da su Republika Srpska i Federacija BiH sporazumne strane Dejtonskog sporazuma, a time i Ustav BiH.

Naveo je da je u pitanju opsežna pokvarena intervencija međunarodne zajednice, međunarodnog faktora.

"Akcenat je na sve bacilo funkcionisanje zajedničkih institucija koje su opet oni svojim sponzorstvom itekako rušili inkognito radi na tome da predlože i obezbijede podršku Njemačkoj. U tom pogledu ne obavještavaju organe BiH. Organe BiH koje oni tako forsiraju da funkcionišu nisu donijeli nikakvu odluku", navodi Dodik.

Predsjednik RS navodi da je očigledan primjer gdje je, kako kaže, jedan ambasador Ujedinjenih nacija podržan od strane bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

"Sve je to sramno i to znaju veoma dobro Amerikanci, Britanci, Nijemci i svi ostali koji se ovdje miješaju, vjerovatno kalkulišući da je to potrebno da se uradi jer će Srbi nekoliko dana galamiti, a onda će nestati", zaključio je Dodik.

Bonus video: