Okrivljeni za ubistvo u Malom Orašju i Duboni izveden iz sudnice: Čuo se jak udarac kao da se nešto lomi i vika

Jedan od zastupnika oštećenih, advokat Nemanja Perović, rekao je novinarima da će prekinuto ročište biti nastavljeno u Višem sudu u Beogradu pred Posebnim odjeljenjem za organizovani kriminal

6391 pregleda 2 komentar(a)
Dovođenje Blažića, Foto: Screenshot/Youtube
Dovođenje Blažića, Foto: Screenshot/Youtube

Iz sudnice Višeg suda u Smederevu izveden je Uroš Blažić, okrivljeni za ubistvo devet mladih osoba i ranjavanje još 12 u selima Malo Orašje i Dubona u blizini Beograda.

U Višem sudu je trebalo da počne pripremno ročište pred početak suđenja, ali je policija izvela okrivljenog Uroša Blažića ubrzo po njegovom uvođenju u sudnicu.

Kako je javila reporterka N1, u trenutku kada su u sudnicu uvedeni okrivljeni i njegov otac čuo se jak udarac kao da se nešto lomi i vika.

Nakon toga policija je izvela iz sudnice Uroša Blažića.

U sudnici su bili članovi porodica i prijatelji stradalih u masovnom ubistvu. Reporteri su javili da je nekim roditeljima pozlilo i da je intervenisala hitna pomoć.

Prema navodima medija u sudu su jake mere obezbjeđenja.

Pripremno ročište je prema zakonu zatvoreno za javnost.

Jedan od zastupnika oštećenih, advokat Nemanja Perović, rekao je novinarima da će prekinuto ročište biti nastavljeno u Višem sudu u Beogradu pred Posebnim odjeljenjem za organizovani kriminal.

Prema njegovim riječima termin će biti naknadno određen.

On je rekao da je prilikom ulaska Uroša Blažića u sudnicu došlo do reakcije i da je vjerovatno pala stolica.

"Roditelji su krenuli prema okrivljenom, to je trajalo sigurno minut, ako ne i više", rekao je Perović.

Masovno ubistvo u Malom Orašju i Duboni dogodilo u kasnim večernjim satima 4. maja 2023. godine. Masovno ubistvo počinjeno je dan nakon višestrukog ubistva u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Najmlađa žrtva imala je 14, a najstarija 25 godina.

Bonus video: