Novinar Radara Vuk Cvijić tvrdi da ga je napao urednik Srpskog telegrafa: Udario me pesnicom u glavu

"Nisam očekivao da će me fizički napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, a čak je oi ovo iznenađenje za mene“, rekao je Cvijić

13693 pregleda 2 komentar(a)
Cvijić, Foto: Printscreen YouTube
Cvijić, Foto: Printscreen YouTube

Vuk Z. Cvijić, novinar nedjeljnika Radar, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda, navodi taj nedjeljnik.

Radar piše da je Cvijića pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj ulici.

"Napao me je Milan Lađević, udario me je pesnicom u glavu. Prolazio sam blizu njihove redakcije i on me napao. Mi nismo u ličnom sukobu, ja ga poznajem odavno, ali nismo ni u kakvom kontaktu. Pisao sam tekstove o bivšem načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću, koji je Lađevićev kum. Pretpostavljam da je to jer nismo u ličnom sukobu. Počeo je da me vrijeđa i onda sam krenuo da se udaljavam, on mi se zatim unio u lice i udario me. Policija je tu, razgovarao sam sa njima, i pretpostavljam da su sada otišli da razgovaraju sa njim. Nisam očekivao da će me napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, ali čak je i ovo iznenađenje za mene", rekao je Cvijić koji se uživo sa lica mjesta uključio u vijesti Televizije N1.

On je dodao i da se nada da su kamere radile i da je napad zabilježen.

Radar piše da je u međuvremenu Srpski telegraf objavio vijest navodeći da je Cvijić inscenirao cio napad.

"Navikli smo da oni objavljuju neistine, ali nismo navikli da nas fizički napadaju", dodao je Cvijić.

Kako je naveo, napad je prijavio i Veranu Matiću, koordinatoru grupe za napade na novinare, kao i novinskim udruženjima.

Bonus video: